Marian Gavrilescu

Intrapreneur & Senior Consultant în Management, Marketing, Vânzări, Dezvoltare

Planul si ingredientele schimbarii

Primul pas  in schimbare este identificarea. Apoi, trebuie sa-ti asumi ca ai descoperit aceasta necesitate si ca este reala. Daca te schimbi punctual pentru cei din jur, nu faci decat sa aduni frustrari si sa explodezi mai tarziu. Am scris in trecut cateva din semnale ale necesitatii de a fi schimbat(a). M-am gandit sa va adaug cateva etape, generaliste, in procesul de schimbare. Nu trebuie decat sa le dezvoltati singuri sau cu ajutorului unui coach (prin coaching) sau a unui terapeut/psiholog

Planul si ingredientele schimbarii

  1. Identificarea problemelor (Semnale, Analize de Atitudine si Comportamente)
  2. Concluziile rezultatelor, Identificarea si Asumarea lor
  3. Bazele schimbarii (Principii, Valori, Credinte, Obiceiuri, Traditii, Expertize/Competente personale si profesionale, Familia, etc)
  4. Bazele schimbarii transformate in factori critici de succes
  5. Hotaram ca noile Principii, Valori, Credinte, etc (bazele schimbarii, definite clar si concret) sa devina a doua natura
  6. Planul schimbarii in detaliu si ce trebuie sa facem astfel incat sa ajungem la schimbare
  7. Garantarea, Urmarirea si implementarea planului de schimbare
  8. Adaptarea din mers a solutiilor la toate dificultatile intalnite (Creatorul va testeaza sa vada daca abandonati proiectul)
  9. Constientizarea si Consolidarea schimbarii
  10. Asteptati sa vada cei din jur ca v-ati schimbat (schimbarea ta trebuie descoperita de cei din jur, nu cunoscuta inainte!)
  11. Cand voi si cei din jur ati concluzionat reusita schimbarii, puteti trece la schimbarea celorlalte segmente sau chiar a rudelor, colegilor si/sau prietenilor.
  12. Nu uitati ca in fiecare zi sa faceti minim un lucru bun (sa ajutati pe cineva aflat la nevoie) si sa va preocupati de energia pozitiva.

Nota: Putem face schimbari la nivel 360 grade sau putem face schimbari pe segmente (Personal, Familie, Profesional, etc). Va recomand sa incepeti cu schimbarea la nivel personal. Sper ca a fost de ajutor aceasta postare. Stiti ca-mi face placere sa comunicam si ca sunt deschis la a va furniza si detalii suplimentare sau explicatii.

Sa auzim numai de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.