Despre mine

Intrapreneur este ce cred eu că se potrivește perfect cu structura și expertizele tale„ mi-a spus un apropiat. O să mă gândesc serios la asta.

Până atunci, încerc să mă prezint:

Sunt Marian Gavrilescu, consultant cu expertize certe în Management, Marketing, Vânzări specale, Dezvoltare și Coaching.

Pe zona de Marketing, sunt consultant din 2010, specialist din 2006, prestator din 1999 și începător-pasionat din 1993 (încă din liceu – generare și construcție proiecte). Am avut multe dezamăgiri în viață, însă puține în marketing.  Sunt cel care îți oferă o viziune globală și te face să înțelegi că viitorul nu înseamnă postări în social media și floricele. Sunt cel care îți arată clientul, urmărește alături de tine comportamentul lui și îți indică soluțiile pentru ca acesta să perceapă activitatea ta ca o soluție ideală pentru necesitățile sale.

Pe zona de Management, poziționarea mea este: Organizarea sau reorganizarea strategică a companiei (sau a unui departament). Știu, sună foarte pretențios, însă este luată din certificarea obținută la CBC, în cadrul programului GM Masterclass Academy și urmată de ani de testare și exerciții practice. Am început cu organizarea și reorganizarea unor departamente, în special de marketing și vânzări, apoi am trecut la companii – mai mici, la început și ulterior am acceptat companii mai mari. La unele am lucrat din poziția de consultant, la altele din poziții interne. Sunt recunoscător pentru șansele ce mi-au fost oferite și pentru experiențele câștigate. Da, poți fi de folos cu adevărat, numai după ce ai expertize certe – după ce ai trecut prin etape practice și ai înțeles cu adevărat cum funcționează lucrurile. Cei care au nevoie de ajutorul meu trebuie să înțeleagă că nu sunt un efort pentru companie, ci o soluție – costurile cu serviciile mele, indiferent de poziționare, vin din valoarea adăugată de implicarea mea.

Pe zona de Vânzări Speciale am ajuns pentru că aveam nevoie să înțeleg piața pe care funcționau clienții și Piața, în general. NU poți să ai pretenția că realizezi o strategie de marketing, de exemplu, fără să ai toate elementele. Și, dacă tot mi-am dorit să dezvolt această specializare, am făcut-o cum trebuie. Acum pot să ajut atât cu strategia de vânzări, cât și cu vânzarea – pentru că NU finalizez strategia, până nu am propria experiență ca și vânzător.

MMV – Management.Marketing.Vânzări este rezultatul firesc pentru mine, suma unor experiențe practice, adaptate pentru atingerea unor obiective. Mă gândesc să introduc o astfel de specializare în COR – Clasificarea Ocupațiilor din România. Consider că ar fi benefică și ar duce la poziționarea perfectă a unui specialist în toate cele trei domenii, după ce a trecut prin minim 3-5 ani de experiență practică. De abia aștept să povestim mai multe – poate fac și o postare specială.

Pachetul  RUCOLA (rucola.ro) este esența, vârful de lance al marketing-ului. Trebuie tratat special, pentru că este special și definitoriu. Este moneda de schimb, este rețeta unui succes acceptat și garantat. Nu oricine poate să facă asta, fără exagerare. Eu am avut nevoie de cca 20 de ani ca să o înțeleg cu adevărat. 

Pe zona de coaching… Da, sunt și coach. Culmea, nu pentru că am dorit să-mi aloc titulaturi multiple și să par interesant, ci pentru că am avut nevoie să-mi ajut clienții și pe angajații acestora să-și găsească răspunsurile și să-și deblocheze unele situații. Folosesc metodele de coaching atât în activitatea profesională, dar și acasă. Consider că un om care găsește singur soluția, chiar și cu acest ajutor, este mai motivat să o implementeze și să o verifice. 

Pe zona de mentorat mă simt fantastic. Este incredibil să pleci cu cineva într-o călătorie, iar la finalul ei acea persoană să se simtă bogată iar tu atât de fericit că toate acumulările tale sunt de folos. Sunt recunoscător că viața mi-a dat atât de multe posibilități încât programele de mentorat beneficiază de foarte multe exemple, povestiri și argumentații. Mai mult, cred că aceasta este misiunea mea – să ajut oamenii să se dezvolte, să-și dezvolte afacerea/cariera.

…..

Am avut chiar și o activitate politică. A plecat de la o provocare – cineva mi-a spus că ce pot face eu nu are aplicativitate în politică.  Am demonstrat, am încheiat rapid ciclul promis și am părăsit domeniul. Referitor la acest aspect, va pot spune ca societatea  nu era si nu este pregătită pentru conceptele mele în acest domeniu… de fapt, lucruri normale, într-o țară normală. Altfel, am reușit să fac destule lucruri interesante – să dovedesc că am trecut și pe acolo. Nu regret nimic din acea perioada. Trebuie să fiu recunoscător că am avut norocul să identific tineri valoroși care mi-au împărtășit principiile și mi-au susținut acțiunile.

…….

Am o mare pasiune – Media. Pentru asta, trebuie să-i mulțumesc unui om care nu mai este printre noi, un om care a fost extrem de important pentru un anumit moment din viața mea. Se numea Radu G. Țeposu, fondator Editura Cuvintul și revista VIP. Sigur, trebuie să vă vorbesc (ar fi bine să fac o postare specială) despre proiectele mele media, despre revistele pe care le-am fondat și chiar despre cele pe care încă le mai dețin. Veșnic #Respect, domnule președinte!

Aș vrea să vă mai spun că, în opinia mea, eșecul vine, de cele mai multe ori, însoțit de superficialitate, compromisuri, incompetențele unor membri ai echipei și grabă. Nu trebuie să mă ascund după cireș, am avut parte și de experiențe neplăcute în acești ani, destul de multi, în opinia mea. Am învățat din fiecare experiență, iar fiecare neîmplinire s-a transformat în principii solide de viață. Din acest motiv, astăzi, mă străduiesc să nu accept nici un risc și să nu mă abat de la ce-mi dictează experiența și competențele. Folosesc argumentații și dovezi pentru orice propun și nu privesc pe nimeni de sus, indiferent de nivelul de pregătire – vreau să ajut.

De asemenea, trebuie să-ți mai spun că îmi doresc să schimb lumea, să ajut oameni slabi să se ridice și persoane talentate să fie cunoscute.

De restul, vă puteți da seama, citindu-mă, sau urmărindu-mi activitatea profesionala.

Pe de alta parte, sunt un om simplu, pasionat de meseria mea și iubitor de frumos și lucruri constructive. Sunt căsătorit și am doi băieți: Luca (2005) și Adelin (2010).

Scriu, din când în când (mi-aș fi dorit să fie mai des) pe acest blog despre experiențele mele personale și profesionale, chiar și despre nemulțumiri, frustrări și bucurii. Promovez ce-mi place și spun întotdeauna ce gândesc… cu orice risc. Sunt emotiv la fiecare postare. Din acest motiv, se poate întâmplă să nu reușesc să mă fac înțeles sau sa fac greșeli… desigur, altele decât cele intenționate – ca să-mi identific ,,adversarii,,. Propuneți-vă să discutăm inteligent, educat și constructiv. O să vă surprindă rezultatele.

Leave a Comment