10 reguli pentru asociati si parteneri pentru „the sky is the limit”

Am descoperit ieri un reportaj cu cei doi prieteni de la pufuletii Gusto. Nu vreau sa va limitati la ei. Aveti o sumedenie de exemple. De ce au reusit ei, pentru ca au avut fixate reguli, au vazut amandoi numai partile constructive si au privit numai catre viitor. Asa s-a intamplat sa plece de la o toneta de inghetata, apoi importatori de tonete, importatori si producatori de materie prima pentru inghetata la tonete, iar cand au vrut un alt business care sa nu aiba sezonalitate, au facut din afacerea cu pufuleti un brand international (furnizori la nivel european). Si tot cresc! Pentru cei care nu au reusit astfel de performante, m-am gandit sa le fac cateva sugestii pentru a debloca lucrurile. Le-am numit: 10 reguli pentru asociati si parteneri pentru „the sky is the limit”

  1. Sa inteleaga motivele asocierii/parteneriatului
  2. Sa stabileasca reguli clare de la care sa nu se abata
  3. Sa stabileasca rolurile si functiile in companie si sa se comporte/actioneze cu rolul potrivit la momentul potrivit
  4. Sa-si faca cate un assessment profesional, daca nu pot identifica nivelul de la care pleaca fiecare
  5. Sa se echipeze continuu cu competentele necesare postului/functiei ocupate in companie. Cei care nu pot sau nu vor, sa-si limiteze implicarea in companie. Mai sigur, mai linistit, fara pericole!
  6. Tendinta catre un management profesionist – concentrat pe planuri profesioniste, detalii, indicatori de performanta, parghii de monitorizare si control, etc
  7. Ca sa se promoveze si sa vanda sa foloseasca principiul: Segmentare, segmentare, segmentare, comportamente pe segmente, necesitati, necesitati ale necesitatilor…
  8. Sa-si fixeze obiective inalte si sa le doboare an de an – Privirea constructiva, cu pasi rationali, catre viitor – Scara, Autostrada sau Avionul?
  9. Sa identifice toate blocajele, franele si factorii din companie care pot influenta negativ dezvoltarea si sa „taie din radacina
  10. Sa ia numai hotarari rationale si sa se inconjoare de profesionisti si oameni competenti care pot determina dezvoltarea si succesul.

Intentionat, nu am detaliat la fiecare si nu am pus in ordinea fireasca sugestiile. De ce? Pentru ca nu cumva cineva aflat in aceasta speta sa aleaga sa se limiteze la o parte din sugestii. Asa cum spun de fiecare data, daca cineva doreste sa detaliez, partial sau total subiectul in discutie, o fac cu mare drag. Incerc sa scriu cat mai putin, mai structurat si usor de citit.

Nu uitati, individual, si de cele 5 directii de la care nu se abat oamenii de succes si exemplul cu dr. Lavinia Melania Bratu. Daca le imbinati, aveti un tablou potrivit!

Sa aveti armonie in companie la voi si sa reusiti sa intelegeti cu adevarat termenul „the sky is the limit”. Daca ceva nu merge, daca construiti astazi si maine se darama, analizati fiecare element in parte, inclusiv pe voi! Daca nu descoperiti, inseamna ca nu aveti capacitatea. Renuntati sau apelati la o companie de specialitate. Va recomand CBC Romania. 

Sa auzim numai de bine!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.