Brad natural sau artificial?

In fiecare an, in preajma sarbatorilor, revine discutia despre Brad natural sau artificial? Ma consider un sustinator al ecologiei, insa aleg brad natural? De ce? Pentru ca am in fata imaginea miilor de brazi aruncati dupa sarbatori. Pentru ca s-au taiat deja si nu-i mai pot salva, insa pot sa-i respect si apreciez in ultima etapa de existenta. Am avut si alegeri de brazi in ghiveci. Din cinci, numai unul a fost ok dupa plantare.

Desigur, putem sa nu cumparam brazi naturali si sa speram ca se vor taia mai putini in urmatorii ani. Nu cred. Nu cred, pentru ca sunt companii si institutii care au transformat aceasta activitate in comert. Deci, ele produc si sacrifica.

Imi doresc sa plantez un numar de 50-100 brazi. Teoretic, pe numele meu, sa spun asa, se vor sacrifica un numar. Daca cifra plantarilor este mai mare, voi putea sa stau cu fruntea sus.

Probabil ca voi fi contestat, insa ar trebui sa gandim brazii ca pe o vietate sacrificabila si sa o punem in zona legumelor si animalelor de sacrificiu. Cu siguranta, brazii taiati sunt din pepiniere, nu de pe versanti sau dealuri, ori din zone care necesita oxige suplimentar.

Daca as fi legiuitor, as infiinta pepiniere in jurul principaleleor orase si as taia numai local, la comanda. In aceasta situatie, limitam acea imagine cu tone de brazi aruncati. In plus, daca oferim si alternativa plantarilor, vom avea si satisfactia indreptarii morale.

Voi ce parere aveti? Brad natural sau artificial?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.