Marian Gavrilescu

Intrapreneur & Senior Consultant în Management, Marketing, Vânzări, Dezvoltare

Vreau să introduc manager MMS (director MMV) în COR. Ce părere aveți?

De ce vreau să introduc manager MMS (director MMV) în COR (Clasificarea Ocupațiilor din România)? În ultimii cinci ani (trei din postura de consultant pentru mai multe companii și doi din postura de manager intern), strict pe această abordare, am descoperit cât de util este pentru o companie un director/manager cu competențe reale în Management, Marketing și Sales / Vânzări. Aș vedea un astfel de curs în care elevul să-și perfecționeze structura teoretică, să urmeze programe de implementare, iar după trei ani de practică efectivă pe această poziție să poată susține un examen care să-i ofere această certificare. Cred că este o poziționare superioară și un drept legitim al unui manager performant să fie apreciat la nivelul performanțelor sale.

Știu, o să spuneți că este o activitate prea complexă și că asta ar trebui să presupună numai coordonare, mai ales la companiile mari. Mai știu că o să spuneți că sunt valențe ale directorului general. Unii dintre voi se vor lega de MMS care este abrevierea pentru altceva, însă nu aceasta este discuția.

Ei bine, consider că un director general sau owner de companie are nevoie de un astfel de specialist. Nu discutăm acum de ce nu face el asta. Un astfel de manager are capacitatea să verifice, să testeze, să înțeleagă și să implementeze strategii reale, cu impact major. Nu trebuie neapărat să facă totul singur, ci este esențial să facă din fiecare, pentru a înțelege întregul și pentru a elabora, cum spuneam, planuri cu adevărat eficiente.

Aș prefera să purtăm discuția prin mesaje/comentarii la postarea de pe blog și să avem o atitudine constructivă. Intenționat, nu am folosit toate argumentele, însă am deschiderea discutării lor cu cei interesați de subiect.

Revin cu întrebarea: Este util să înregistrăm în COR (Clasificarea ocupațiilor din România) acest tip de meserie? Aștept și idei de denumire.

Mulțumesc, anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.