138 de ani de liberalism

In urma cu exact 138 de ani se infiinta Partidul National Liberal. Oameni precum Ion C. Bratianu, Mihail Kogalniceanu,  A.G. Golescu,  Gh. Vernescu si Tache Anastasiu aveau o viziune comuna despre politica si progres. Nu insist pe aspectele istorice, ele fiind cunoscute si recunoscute de indregul nostru neam romanesc.

–  Ce legatura exista intre cei mentionati si cei ce conduc acum PNL ?

–  NICIUNA! Ba, mai  multe valente de liberal  are Victor Ponta decat Crin Antonescu.  Ar putea PSD sa se transforme in PNL ? Ar fi un argument pro, inainte, liberalii s-au denumit „Rosii”. Evident ca asa ceva nu o sa se intample niciodata. Am facut aceasta ironie, pentru a concluziona ce se intampla in acest moment in politica autohtona.

La 135 de ani eram membru  PNL Buftea

Imi amintesc ca  aniversarea de 135 de ani m-a surprins ca membru. PNL Buftea a fost singura organizatie nationala care a marcat acest eveniment prin dezvelirea unei statui. Cand imi aduc aminte ce sacrificii si cat au muncit si contribuit colegii mei pentru acel  eveniment, mi se umple sufletul de mandrie. Dati-mi voie sa le scriu macar prenumele unora dintre ei: Nicu, Ionut, Sorin, Marius, Ioana (Dumnezeu sa o odihneasca!), Cosmin, Marian, Gabi, Silviu, Vladut, Irina, Adriana,  Stefania, Andrei, Cornelia,  Cornel, Aura, Sorin, Mihai, Ciprian,  Emil si  Emil.  Sa ma ierte cei pe care nu i-am mentionat, insa nu pot transforma postul intr-un listing. Pe maestrul Gelu Dumitrascuta, autorul operei de arta l-am lasat la urma. A fost senzational! Ce parea imposibil (am decis in scurt timp sa facem statuia), s-a rezolvat ca prin minune! Poate o sa  sa povestesc candva peripetiile acelor zile. De asemenea, imi amintesc ca Marian Petrache a facut la nivel de Ilfov un concurs cu tema „Istoria liberala” . Cate 5 tineri, plus rezerve, de la fiecare organizatie locala au invatat si au concurat. A fost ceva deosebit. Tinerii liberali ilfoveni  au avut ocazia sa-si onoreze simpatia politica.

Cat mai rezista PNL?

Incepand cu acest an, PNL o sa treaca la un proces de regresie. Vor fi in cadere libera! Era de asteptat. Nu poti sa rezisti prea mult cu o constructie formata din oameni fara onoare si coloana vertebrala,  blocati cu mana intinsa si cu capul plecat. Nu poti sa construiesti in dictatura unui manager incapabil,  calificat prin competente minime de PR.

Imi cer iertare pentru  micile rautati, insa sufar pentru ce se intampla cu acest partid.

La multi ani PNL!

P.S. Cum s-a sarbatorit astazi, ce evenimente au fost si ce s-a transmis in media ?

PNLB

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.