Frunza noastra de stejar nu merge la Mondial. Am gresit grav sau am facut loc pentru Rusia?

World Rugby a decis excluderea tarii noastre de la Campionatul Mondial din Japonia. In motivare se precizeaza ca Romania a folosit un sportiv naturalizat ilegal care a jucat si pentru tara sa natala, chiar la un Campionat Mondial, insa de Rugby in 7. Sione Fakaosilea, din statul Tonga, este legitimat de echipa de rugby din Baia Mare si a trecut de procedurile legale (in statul nostru) pentru naturalizare. Desi Federatia Romana de Rugby are o declaratie a sa si un acord din partea federatiei din Tongo, sansele ca Romania sa mearga la Mondiale sunt nule! Pentru a se asigura ca nu facem prea multe valuri, World Rugby ne-a inlocuit deja si ne-a „tras” o amenda de 100 000 de lire cu suspendare. In termeni tehnici, platim o parte, iar daca in decursul a cinci ani avem o abatere, platim intreaga amenda.

Suntem vinovati noi?

Toate indiciile duc la o neindeplinire a sarcinilor de serviciu si nerespectarea regulamentelor. Se pare ca trebuia sa mai facem niste investigatii si sa mai cerem niste acorduri, inclusiv de la forul mondial. Nu cunosc vinovatii, dar stiu ca cei de la FRR sunt profesionisti adevarati, dovada ca nu am lipsit de la niciun Mondial. Ce s-a intamplat cu adevarat… vom afla, dupa un scandal tipic romanesc, desigur!

Am facut loc pentru Rusia?

Pe site-ul oficial al competitiei, figureaza deja Rusia. Cu alte cuvinte ei sunt beneficiarii acestei excluderi. Ca natie, cand o tara mai puternica ne inlocuieste, nu putem sa nu ne punem semne de intrebare. Asa suntem noi! Care este adevarul? …

Romania nu merge la mondialul de rugby

Am vrea sa inchid aceasta postare cu un mesaj de sustinere pentru jucatori si pentru FRR! Suntem mandri de voi! De abia asteptam turneul sa va revedem la lucru. Erati singura noastra alinare! Suntem aproape si de jucatorii pentru care aceasta competitie internationala reprezenta un final frumos pentru cariera lor! Viata merge inainte!

Sa auzim numai de bine!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.