Prinsi in poza

Citeam, in urma cu putin timp, un articol pe GSP.ro si am vazut o poza interesanta. Recunosc ca un comentariu la acea postare mi-a atras atentia. Cineva a spus: „Hmm, hai sa studiem putin poza, sa traducem limbajul gestual.” De fapt este vorba de nonverbal (libajul trupului, limbajul culorilor, limbajul vestimentar, etc). Va rog sa priviti cu atentie imaginea.

Ce transmite Negoita: Costumul este elegant, nepersonalizat si nu contine culorile dominante ale colegului de poza. Eu sunt seful! Faptul ca nu s-a deschis la nasturele de jos, desi o cere educatia, inseamna ca nu vrea sa aiba o relatie deschisa. Nu incerca sa pui monopol ca nu ai sanse (o mana slaba, usor indoita pentru a se retrage rapid… daca este nevoie). Pozitia corpului evitanta, iar mana foarte in fata, transmite ca Stanciu are mult de munca si ca drumul nu este cunoscut (lung catre reusita si greu de primit explicatii). Se uita la mana, nu in ochii lui Stanciu sau catre obiectivele jurnalistilor, semn ca este cu ochii pe el, pentru orice miscare. Fata relaxata, semn ca este stapan pe situatie. Mana stanga usor incordata, transmite ca are backup si ca poate reactiona rapid.

Ce transmite Stanciu: Costum personalizat, evidentiaza „m-am apucat de munca”. Deschis la nasturi, transmite ca este dispus la eforturi suplimentare (de orice gen) pentru a-si atinge obiectivele (personale si profesionale). Mana aproape de corp, transite ca la el sunt deciziile in viitor. Palma ca un carlig, evidentiaza dorinta de a acapara si controla intentiile lui Negoita. Zambet fals si fata incruntata, transmite: „Nu incerca sa te joci cu mine! Stiu ce ganduri ai, insa nu o sa-ti mearga cu mine… sunt vulpoi batranel!”. Privirea catre gat, mai exact catre nodul cravatei, transmite ca este in stare de orice si ca este dispus sa-l stranguleze chiar si fizic, daca nu este lasat.

Nota: Mai sunt unele elemente pe care nu le-am evidentiat, deoarece sunt foarte grave. Cert, cei doi vor colabora conjunctural, iara daca Stanciu nu o sa aiba performante si nu se va face placut de catre Negoita (ambele variante sunt obligatorii), o sa inceapa razboiul si implicit despartirea. Unul este conflictual si ii place sa loveasca pe la spate, iar altul este calaul diplomat.

Sunt curios de reactiile voastre si daca se vor adeveri cele descrise!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.