Romanie ai implinit 100 de ani! Corpul tau este rupt, mintea distrusa si fiii plecati in lume

Nu am stiut cum sa abordez acest subiect. Am atat de multe de spus incat ma tem sa nu aleg cea mai banala perspectiva. Am decis sa ma consider chiar eu Romania si sa va spun cum ma simt la cei 100 de ani pe care i-am implinit astazi!

„Nu-mi vine sa cred ca a trecut un secol. Am trecut prin atatea transformari de nu ma mai vad. Simt ca mi-am pierdut identitatea. Voi imi spuneti Romania, insa eu nu ma mai simt asa. Simt ca nu mai sunt intreaga la corp si minte, insa voi imi spuneti ca sunt bine asa. Dragii de voi, vreti sa ma faceti sa ma simt bine de ziua mea. Va multumesc! Da, aveti dreptate, incerc sa uit astazi asta si sa sarbatorim. Bem si noi ceva? Mancam si noi ceva? Sper ca nu ne limitam la sarbatoarea de luni din foisorul lui Dragnea!?

M-am cautat pe google si ma numesc Ciolos sau Platforma Romania 100

Cand va spuneam ca nu mai sunt eu, nu m-ati crezut! Am vrut sa profit de tehnologie. Am dat cautare pe google cu „Romania 100”. Pentru mine a fost un soc. Mi-am dat seama ca am alte doua nume: Platforma Romania 100 sau Ciolos. Imi place ce spune acolo, cred in ce s-ar putea face, insa asocierea cu mine si cu varsta mea nu stiu daca este potrivita. De fapt, cel mai mult ma deranjeaza ca nu am gasit rezultate cu care sa ma mandresc. Oare, in 100 de ani nu am facut nimic bine? Nu meritam sa fiu cinstita in macar 100 de moduri? Voi stiti mai bine dragii mei. Eu sunt o batrana senila, destructurata de parti importante din corpul meu si cu gandul la valorosii mei fii care nu sunt langa mine.

Astazi este si Ziua Europei

O sarbatoresc si eu cu drag. Este o solutie pe care am acceptat-o si ma ajuta sa ma impac cu lipsa fiilor mei. Sunt plecati in Europa sa ne reprezinte, ma gandesc si pot sa accept asa plecarea lor. Si eu fac parte din Europa. In plus, daca ar intra in ea si Basarabia (Republica Moldova), ne reunim acolo, chiar daca formal. Oful meu cel mare este despre nepotii mei, cei peste 300 000 de copiii care cresc fara parintii plecati la munca in strainatate.

Nu ma simt bine! M-a luat o durere ingrozitoare de cap, ametesc si am ceva stari de voma. Imi permiteti sa ma intind si sa stau linistita cateva minute… astazi? Va rog, sa avem liniste macar astazi! Imi promiteti ca nu va balacariti, ca nu barfiti, ca nu huliti credintele si valorile cu care v-am invatat? Multumesc dragii mei!”

Sper ca nu a fost o abordare gresita a subiectului. Sper sa ajungem,daca nu noi, macar copii sau nepotii nostri, sa vorbim de o Romania unita si inteligenta! La multi Ani Romania! La Multi Ani Europa!

Sa auzim numai de bine!

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.