Despre domenii.ro sau cum eu vreau sa traiesc si ei vor sa mor

Fiecare dintre noi are o viziune. Eventual face si o investitie legata de aceasta. Viziunea mea a fost legata de domeniile.ro si de dezvoltarea internetului. Cand unii investeau banii in terenuri, eu cumparam terenuri virtuale (domenii.ro) pe care sa construiesc in timp platforme, portaluri, bloguri, etc. Mi s-a parut un lucru bun. Acum nu mai cred acest lucru. De ce acest titlu? „Despre domenii.ro sau cum eu vreau sa traiesc si ei vor sa mor” Pentru ca atunci cand am cumparat domeniile mi s-a spus ca sunt pe viata. Era explicatia pentru care eu investeam asa multi bani in domeniul respectiv. Acum, se pare ca am murit si ei vor sa-mi vanda domeniile altcuiva.

Incepe nebunia!

De fapt, nebunia a inceput prin 2005-2006 cand am cumparat primele domenii. Cum se intamplau lucrurile? Am avut o perioada in care, in fiecare zi, cautam idei si nume de domenii. Intentiile mele erau sa acopar toate domeniile de activitate, toate posibilele proiecte din mediul online si sa am domenii.ro scurte si inteligente. Am trecut prin cele mai interesante stari. De la „hai repede ca-l pierd”, la „nu era disponibil” si chiar la  inregistrare gresita sau neinregistrare de catre firma la care am apelat, desi am platit banii. Una peste alta, vorbind de cele de care m-am asigurat ca s-au cumparat si ca sunt proprietar (persoana fizica sau juridica), am acumulat putin peste 150 de domenii.ro cumparate. Probabil ca acum sunt mai multe, caci in fiecare an am mai cumparat 2-3.

Sa ne intelegem

Ati spus ca aceste domenii sunt pe viata si ca nu ne obligati sa construim pe ele! Pentru mine, acestea au fost argumentele forte in luarea deciziilor de cumparare. Acum, ati schimbat regulile in timpul jocului. Daca si noi schimbam regulile  si va cerem sa ne dati din banii platiti, pentru ca au fost prea multi? Ce vreti de la mine? Sa ma limitati la un anumit numar de domenii (12), sa ma puneti sa fac tot felul de schimbari sa le pot tine pe toate, iar apoi sa va platesc voua cca 15 euro/an? Nu pot, nu-mi permit, nu vreau! Faceti voi calculul, eu nu am aceasta putere.  Sa ne intelegem bine, daca erau terenuri clasice mi le luati sau ma puneti sa le platesc din nou… si mai scump?

Ce se vrea de fapt?

Sa se mai plateasca odata. Cum statul nu mai are bani de pomeni, a taiat de peste tot. Cum ROTLD nu se putea sustine, probabil au acceptat sa le dea o sursa, dar si sa se rezolve unele probleme legate de domeniile.ro scurte si valoroase. Pe principiul, o sa renunte si vom avea din nou domenii bune disponibile pe care sa le dam celor „care au nevoie”.

Ce facem in situatia asta?

Am inceput sa primesc zilnic mesaje de avertizare ca expira domeniile mele. Probabil si voi patiti asta. Ce sa fac? Cum sa ma lupt eu cu ei. Sunt institutii puternice si au legi in spate, facute in interesul lor. Cum legile nu sunt facute spre a fi incalcate, nu avem decat sa le contestam in instanta si sa cerem schimbarea lor. Asa vom face! Numai ca, trebuie sa fim mai multi si mai puternici. Stiu ca stati ascunsi, in toate situatiile si problemele de care va loviti si nu sunteti dispusi sa luptati. Faceti acest lucru si in continuare, daca doriti! Eu zic sa va antrenati pentru a lua atitudine si zic sa incepem cu acest subiect!

Intrati in grupul nostru de facebook pentru a gasi solutii si a rezolva ceva, impreuna!

1. Ne inscriem in acest grup; 2. promovam grupul si adaugam cunoscuti care au aceeasi problema; 3. Contactam o firma de avocatura (pot sa rezolv eu gratuit) care sa ne reprezinte. 4. Facem demersurile legale in instanta pentru blocarea, apoi anularea acestor anomalii; 5. Schimbam legile referitoare la acest aspect.

Sa auzim numai de bine!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.