Cadre din viata

Despre Inimi Frumoase – Case pentru Bătrâni şi conceptul tinerilor bufteni

Am avut plăcuta onoare să vorbesc cu doi tineri bufteni despre conceptul Inimi Frumoase – Case pentru Bătrâni.  Recunosc că am ramas surprins. Îmi este greu şi acum să-mi imaginez că doi tineri, ambii sub 30 de ani pot gândi într-un asemenea mod. Vă relatez pe scurt, cu cuvintele mele, ce am înţeles din proiectul şi povestea lor.

George Piroşca lucra de câţiva ani împreună cu familia în Italia. Se afla acolo, încă de adolescent. De profesie infirmier (competenţe de asistent în România), şi-a dorit foarte mult să se întoarcă în România. Cei care l-au înţeles primii au fost cei din familia lui. Mama lucrează ca asistent la un cămin de bătrâni din Italia, unde a lucrat şi George şi are aceeaşi mare dorinţă. Decizia de reîntoarcere în România şi lansarea acestui proiect s-a decis la o masă cu naşii lui. Naşa, Monica Apostol (Neagu), a fost cea care, surprinzător, a adus argumente. Au pornit o discuţie care părea că este pregătită de mulţi ani. Amândoi gândeau în acelaşi mod. Monica, asistent medical, avea o experienţă pe această zonă, deoarece a lucrat în astfel de structuri şi vede altfel această activitate. De fapt, amândoi se contopesc perfect din punctul de vedere al viziunii pentru profesia lor.

Sincer, nu cred ca este ok să dau toate detaliile. Gasiti conceptele, pe fiecare segment de activitate în parte, pe siteul lor Inimi Frumoase – Case pentru Bătrâni . Ce mi-a placut forte mult a fost tabloul, întregul lui, descris de cei doi tineri bufteni. Rude şi bunici, nu pacienţi, clienţi, etc. Case pentru bătrâni, nu azil, cămin, aşezământ, etc. Şi toate celelalte aspecte legate de hrana, îngrijire, excursii, activităţi ocupaţionale, etc. Sper să reuşească să-şi îndeplinească şi dorinţele legate de grădină, livadă, etc. Aparţinătorii să se simtă ca la o vizită la bunici, cu tot ce presupune şedere şi plecare cu diverse. Am gasit pe facebook două poze cu cei doi de la nunta lui Monica. Sper să nu se supere. Ştiu că nu vor sa apară.

Monica Apostol: „Ne gândim la cei care ne aleg pe noi, ca la rude apropiate sau bunici. Nu-i vedem ca pe o sumă de bani şi nu facem o afacere din asta. Nu te poţi îmbogăţii dintr-o astfel de activitate, nu în România. Am văzut că se poate, totuşi, însă cu ce preţ? Să faci o zeamă lungă din doi cartofi şi un morcov şi să laşi bătrânii să zacă în pat plini de … şi să-şi dorească să plece mai repede dintre noi? Nu este imaginea pe care vrem noi să o vedem! Vrem să vedem o casă, case, o familie, o mare familie şi oameni fericiţi! Mâncarea o să fie cea care trebuie, cea care aş face-o bunicului meu. Îngrijirea aşa cum este nevoie. Medicamentaţia şi restul de necesitâţi, strict după indicaţiile specialiştilor. Activitâţi ocupaţionale şi de relaxare, gandite împreună cu bunicii noştri, căci aşa le vom spune noi. Nu vrem să promitem marea cu sarea, însa un lucru este cert, nu facem compromisuri şi nu ne folosim de oameni în interese personale. Ne-am bucura ca aparţinătorii care vor veni în vizită sa aibă senzaţia că au venit acasa la bunicii lor, la ţară. O să vedeţi ce am gândit. Nu putem să vă spunem toate acum.”

George Piroşca:” Multumesc rudelor mele, dar mai ales mamei şi lui Monica (naşa mea). Pentru mine este un vis împlinit. Ştiam cum se întâmplă în România lucrurile cu îngrijirea bătrânilor. Vreau să avem grijă de ei ca în Italia, să plătească ca în România şi să ne vadă sufletul deschis. Când am hotărât să lansăm acest proiect, am avut o singură dorinţă din punct de vedere financiar: să ne caştigăm prin muncă cinstită un venit lunar sigur. Nu este o afacere şi nici nu o să fie. Dacă Bunul Dumnezeu ne va ajuta să ne extindem, beneficiile ar fi să aducem acasă şi alţi români. Mai ales pe mama mea. Deci, preferăm să ne îngrijim românii noştri.”

Inimi Frumoase – Case pentru Bătrâni se întâmplă în cartierul Samur Village din Crevedia. În acest moment au deschis doua vile. Încă lucrează la finisaje şi nu ştiu când o sa fie deschiderea oficiala. Cred că foarte curând, însă vorbiţi mai bine cu ei, dacă vă interesează (aveţi contactele pe siteul lor). Mai ştiu că urmează amenajarea şi deschiderea altor doua vile în următoarele luni.

Zic să le urăm succes şi să-i promovăm cum putem, drept dovadă de susţinere pentru ei! Poate vă implicaţi şi voi! Trebuie să susţinem iniţiativele frumoase ale tinerilor din zona noastră.

Toate cele bune!

P.S. Am facut pe ascuns doua poze. Nu sunt finalizate interioarele si mai este de lucru si la exterior.

Marian Gavrilescu

Leave a Comment
Share
scris de
Marian Gavrilescu

Postari recente

Optimizarea strategiilor de vânzare cu modelul GROW

În lumea vânzărilor, fiecare moment este oportunitate. Dar, așa cum știm cu toții, oportunitatea nu…

7 luni ago

Consultanța în afaceri: De la neîncredere la transformarea afacerii tale

Am scris un articol pentru Careers & Business despre acest subiect. M-am gândit să pun…

7 luni ago

Viziune versus Implementare: Cum ne adaptăm în mijlocul schimbării

Bună dragilor! Fie că sunteți antreprenori în plină acțiune sau specialiști experimentați, fiecare dintre noi…

7 luni ago

Vreau să introduc manager MMS (director MMV) în COR. Ce părere aveți?

De ce vreau să introduc manager MMS (director MMV) în COR (Clasificarea Ocupațiilor din România)?…

1 an ago

Rebranding Dragon Star Curier – cum arata noul logo DSC si care este explicatia lui.

In urma cu numai trei luni, acceptam o noua provocare - un nou proiect de…

4 ani ago

Schimbarea ta trebuie descoperita de cei din jur, nu cunoscuta inainte!

Daca ai decis sa schimbi ceva la tine sau chiar sa te schimbi radical, felicitari!…

4 ani ago