Cadre din viata

Costin Desliu si obsesia pentru zahar

Nu am pofta de mancare si stresul ma face sa ma concentrez pe altceva. Cand imi aduc aminte ca trebuie sa mananc, dau fuga la un supermarket si cumpar ce-mi pica. Ieri am cumparat 200g de halva. Am pus-o pe o farfurie si am taiat din ea. Iaca, vine si Desliu (Costin Desliu, colegul nostru). „Marian, ce mananci acolo? Aaaa halva!” Pune mana pe ambalaj, se apuca de citit si spune: „Perfect. Ai aici 200 grame de halva. Bun. 100 grame este zahar, 50 grame grasimi si restul alte porcarii. Sa-ti spun ce se intampla dupa ce mananci. Explodeaza glicemia, incepi sa ai ameteli si organismul intra in niste actiuni foarte ciudate. Ti-am mai spus, noi trebuie sa consumam o cana de zahar pe an. Tu consumi una acum, la aceasta masa. In plus, grasimea are un beneficiu foarte important. Duce zaharul direct in sange.”

Da, trebuie sa am grija, pe viitor. Am doua solutii: Sa evit astfel de produse sau sa incui usa biroului… sa nu intre Costin. :))

Dupa acest incident, mi-am amintit si de ce ne povestea Costin Desliu despre necesrul nostru de zahar: „Dragii mei, organismul are nevoie de o cana de zahar pe an, ideal sa-l luam din fructe. In schimb, noi folosim un sac pe an. Trageti voi concluziile!” 

P.S. Luni a fost ziua de nastere a colegului Radu Buzaianu. Costin Desliu nici nu a vrut sa se atinga de tort. Putea sa ia farfuria si sa nu a manance. Rezolvam. El ne invata cu sportul si dieta, noi il invatam trucuri prin care sa iasa onorabil din situatii. :))

In imagine, cum am facut un tort din pepene, pentru Costin, iar pentru Mirela unul de la o celebra cofetarie… tot fara zahar!

Sper sa am timp sa va mai relatez povesti si despre ceilalti membri ai familiei noastre profesionale. Daca sunteti masochisti, cititi-l direct pe Costin Desliu! :))

Aaaa, nu uitati, daca doriti sa stati in preajma lui, de Costin Desliu si obsesia pentru zahar

Marian Gavrilescu

Leave a Comment
Share
scris de
Marian Gavrilescu

Postari recente

Optimizarea strategiilor de vânzare cu modelul GROW

În lumea vânzărilor, fiecare moment este oportunitate. Dar, așa cum știm cu toții, oportunitatea nu…

8 luni ago

Consultanța în afaceri: De la neîncredere la transformarea afacerii tale

Am scris un articol pentru Careers & Business despre acest subiect. M-am gândit să pun…

8 luni ago

Viziune versus Implementare: Cum ne adaptăm în mijlocul schimbării

Bună dragilor! Fie că sunteți antreprenori în plină acțiune sau specialiști experimentați, fiecare dintre noi…

8 luni ago

Vreau să introduc manager MMS (director MMV) în COR. Ce părere aveți?

De ce vreau să introduc manager MMS (director MMV) în COR (Clasificarea Ocupațiilor din România)?…

1 an ago

Rebranding Dragon Star Curier – cum arata noul logo DSC si care este explicatia lui.

In urma cu numai trei luni, acceptam o noua provocare - un nou proiect de…

4 ani ago

Schimbarea ta trebuie descoperita de cei din jur, nu cunoscuta inainte!

Daca ai decis sa schimbi ceva la tine sau chiar sa te schimbi radical, felicitari!…

4 ani ago